Vandaag ontving ik een grote witte envellop in de bus. Formaat A4. Meestal betreft het iets van reclame wat net zo snel als het wordt gegleufd in de oud papierbak terecht komt. De oud papierbak die we op dit moment volgens het gemeentelijke schema nog aan de weg mogen zetten. Nadat ik de omslag uit pure nieuwsgierigheid toch nog opentrok, bleek al snel dat hier verandering in gaat komen. Zo blijkt nieuwsgierigheid toch ook zijn goede kanten te hebben.

Het bleek een folder van de gemeente met daarbij een uitnodiging voor drie september voor een inloopavond rond de voorgenomen wijziging in de afvalinzameling. Het is de inmiddels tweede uitnodiging. Begin dit jaar zijn we ook al geweest maar hebben de Beumerskamp snel verlaten. Ofschoon het plan tot wijziging afvalinzameling ooit langs “democratische” weg tot stand lijkt te zijn gekomen, hadden we niet echt het gevoel dat we zijn gehoord. En toen ik tijdens het inlopen toch nog even mijn zegje wilde doen,  werd ik door de aanwezige wethouder snel overruled: we konden nog maar op één manier onder het besluit uitkomen: zelf een politieke partij oprichten en het plan opnieuw in de raad ter discussie stellen. De grapjas.

Ik vraag mij nu af wat we op drie september voorgeschoteld krijgen. Zelf denk ik dat we gezellig naar de foto’s van de gehouden fietstocht langs de ondergrondse containers mogen kijken en misschien wel een potje plaatselijke cultuur mee naar huis krijgen. Als toetje, want ook dit inloopkwartiertje komt net als de vorige keren als doesburgse mosterd na de maaltijd.

Bart

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/brompot-columns-en-korte-verhalen/a-53011568/welkom/brompot-s-columns-en-korte-verhalen-1/

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better