Bezoekers die Lowlands Festival in Biddinghuizen, dat vandaag voor de 26e keer van start gaat op het evenemententerrein Biddinghuizen, bezoeken en die niet herkenbaar in beeld willen, wordt gevraagd bij de organisatie een fotopamflet op te vragen wat te doen als je niet op de foto wil. Tijdens het festival lopen tientallen persfotografen rond om het festival zo goed mogelijk in beeld te brengen. “Vroeger kon je gewoon foto’s publiceren”, aldus een verklaring van Lowlands, “maar nu moet je sinds de nieuwe privacywet iedereen navragen of een foto of video gebruikt mag worden. Vandaar dat we een pamflet hebben opgesteld waar mensen aan moeten voldoen als ze niet op de foto willen.”

In het pamflet staat beschreven wat bezoekers moeten doen, zodat fotografen weten dat ze niet op de foto willen. Bezoekers die niet willen worden gefotografeerd, kunnen bij de informatiestand een groene clownsneus ophalen en opzetten. Ook moeten ze buiten de normale looproutes blijven en in de tenten waar de optredens afspelen niet verder naar voren komen te staan dan de 10e rij van voren. Dit om de artiesten niet af te leiden. Indien de groene clownsneuzen op zijn, kunnen bezoekers ook een roze hoedje opzetten, met een groene veer aan de linkerkant in de hoedrand gestoken. Mensen die de veer aan de rechterzijde in de hoedrand steken, geven hierbij ook aan dat ze naast niet op de foto te willen, ook niet onzedelijk betast willen worden. Bezoekers zonder roze hoedje met een groene veer aan de rechterzijde in de hoedband gestoken, geven derhalve aan geen problemen te hebben met onzedelijke betastingen. “Op deze manier probeert de organisatie alles duidelijk te maken voor iedereen.”

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better