De regering Rutte heeft in spoedberaad een handreiking gedaan aan de groep tegenstanders van Zwarte Piet. De tegenstanders, gegroepeerd in ‘Stichting Nederland Wordt Beter’ en ‘Zwarte Piet Nee’, eisen vernietiging van het Sinterklaasfeest, door een van de hoofdkenmerken te willen verbieden. Eerder dit jaar vingen de tegenstanders van Zwarte Piet nog bot bij de rechter, toen zij bedrijven die afbeeldingen van Zwarte Piet gebruikten wilden laten vervolgen. Nu, een half jaar later, komt de regering de groep alsnog tegemoet.

De regering heeft de tegenstanders een handreiking gedaan door de groep aan te bieden Zwartrijden, Zwartkijken en Zwartsparen voortaan te verbieden. Ook wil zij nadenken over het verbieden van Zwarte magie en het spelen van Zwartepieten. Het gaat er bij de regering echter wel om dat er geen groepen worden Zwart gemaakt en bij het Zwartsparen ook gekeken moet worden naar Witwaspraktijken en Witteboordencriminaliteit.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better