Erik ten Hag, de nieuwe trainer van Ajax, heeft zich direct na het tekenen van het contract bij de hoofdstedelijke voetbalclub, ingeschreven bij het UWV. “Ze zeggen altijd dat je je meteen moet melden als je weet dat je werkloos gaat worden”, aldus Ten Hag, “vandaar dat ik me meteen maar heb ingeschreven. Een periode bij Ajax is namelijk over voor je het weet, als je naar het verleden kijkt. En aangezien Ajax toch een club is id altijd naar resultaten uit het verleden kijkt, leek het me verstandig me direct in te schrijven.”

Na Ronald Koeman(2005) heeft Ajax inmiddels met Ten Hag zijn 13e trainer (incl interim) aangesteld. In een periode van 12,5 jaar is dat gemiddeld een jaar per trainer. Een contract voor 2,5 jaar, zoals Ten Hag heeft aangeboden gekregen, is dus aan de ruime kant. Een ontslag staat dus reeds voor de deur, en voorlopers Keizer, De Boer en Van Basten bekennen dat het ontslag destijds erg onverwacht was. Ze hebben daardoor de aanvraag voor een WW-uitkering te laat ingediend, waardoor ze gemiddeld 3 maanden werkloosheidsuitkering zijn misgelopen. “Die fout ga ik niet maken”, aldus Ten Hag, die aangeeft wel te zien waar het schip voor hem strandt.

Foto (c) Кирилл Венедиктов, CC BY-SA 3.0

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better