Vanwege het grote succes van vechtsportevenementen komt de KNVB zelf met een, voor de hand liggende, competitie. Met de ‘Hooligan Competitie’ denkt de KNVB drie vliegen in één klap te slaan. In de eerste plaats natuurlijk kan er geld verdient worden aan recettes en uitzendrechten. Men is voornemens om de evenementen te laten plaatsvinden in de stadions van de uit-spelende clubs. De clubs zelf zijn enthousiast want met deze opzet zijn de stadions elk weekend gevuld in plaats van om het weekend.

Ook de politie is erg voor het plan omdat verwacht wordt dat de ergste schelmen hoofdrolspeler zullen worden in de ‘Hooligan Competitie’ waardoor minder overlast wordt verwacht tijdens voetbalwedstrijden.

Ten slotte hoopt men een eind te maken aan de illegale treffens die momenteel her en der in den lande plaatsvinden en geen geld opleveren of, zoals de KNVB het noemt, zorgen voor een negatief imago van de nobele voetbalsport.

Vanaf het seizoen 2019/2020 wil de KNVB starten met deze nieuwe evenementen. De teams zullen uit 30 sporters elk bestaan en in 2 keer 45 minuten moet zo vaak mogelijk het complete team van de tegenstander in diens doel worden gedeponeerd. Elk team mag een ongelimiteerd aantal wisselspelers hebben maar die mogen pas worden ingezet als door een scheidsdokter de dood van een teamgenoot is vastgesteld. De enige regel in het spel is dat er geen wapens worden gebruikt, anders dan voetbalschoenen dus buiten de scheidsdokter zal er dan ook geen enkele official nodig zijn en zeker geen videoref.

Volgens directeur betaald voetbal Eric Gudde is één van de leuke aspecten van de ‘Hooligan Competitie’ dat nu ook andere clubs dan PSV kampioen kunnen worden. NAC bijvoorbeeld heeft een rijke traditie op het gebied van Hooliganisme en ook de supporters van FC Utrech en Vitesse doen het goed bij de bookmakers.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better