Ajax heeft donderdag bij de rentree van Daley Blind tegen de Wolverhampton Wanderers het duurste gelijkspel ooit geleden. Het oefenduel tegen de promovendus in Engeland eindigde in 1-1. De uitslag was bijzonder, aangezien Ajax de afgelopen weken voor een groter bedrag spelers heeft aangekocht dan de jaarlijkse begroting van de Wolverhampton Wanderers. Desondanks waren de Wanderers gedurende de wedstrijd sterker dan de Amsterdammers.

Ajax maakte in de wedstrijd voor het eerst gebruik van de zoon van een van de leden van de Raad van Commissarissen van de club. Het zou gaan om een bij Manchester United afgekeurde speler die de Engelse club voor een recordbedrag aan de Amsterdammers sleet. Volgens een woordvoerder van Manchester is het gelijkspel tegen de Engelse laagvlieger dan ook geen verrassing. “Wie zelf geen grote aankopen kan doen, moet zijn tegenstander dan maar verzwakken.”, geeft de Enfelse club aan. Indien Ajax volgemde week en de week erop door de Oostenrijkse amateurclub SK Sturm Graz wordt uitgeschakeld voor de Champions League heeft de verkoop van Daley Blind zin gehad, aldus Manchester United.

De zoon van het lid van de Raad van Commissarissen was de duurste aankoop uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De aankoop zou de miskoop van de vorige duurste aankoop ooit, Miralem Sulejmani, moeten vergeten.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better