dollars-426026_960_720[1]D66-kamerlid Wassila Hachchi vertrok recentelijk plotsklap naar de Verenigde Staten om deel uit te maken van het campagneteam van Hillary Clinton. Een flinke stap omhoog, aangezien ze daarbij aankondigde dus af te zien van haar wachtgeld als zij een contract tekende. Precies zoals het hoort zult u zeggen.

Wat blijkt echter: Wassila Hachchi is op het moment aan het werk voor het campagneteam van Hillary Clinton… als vrijwilligster om foldertjes uit te delen. Voor het vrijwilligerswerk van Hachchi is geen contract getekend, en dus flyert mevrouw in de Verenigde Staten voor een bedrag van €6800 per maand. Van uw belastinggeld. “Ik kon natuurlijk wel een contract tekenen, wat me een vrijwilligersvergoeding van $200 per maand op zou leveren, maar dan ging ik er dik op achteruit. Ik kan nog 2 maanden doen en laten wat ik wil, voordat mijn solicitatieplicht ingaat”, aldus Wassila, “in die tussentijd heb ik net iets meer dan €20.000 opgestreken met een beetje vakantie vieren en wat flyertjes uit te delen.”

In 2013 was de in Breda woonachtige Hachchi al aan het draaikonten door als politica ook mee te schrijven op de digitale Telegraaf-krant Dichtbij. “Dat was inderdaad een makkelijke manier om via de pers gratis campagne te voeren. Het heeft me in ieder geval €6800 per maand op geleverd… Oh nee, dat is alleen mijn wachtgeld, toen ik in de Tweede Kamer deed alsof ik in politiek geïnteresseerd was, kreeg ik nog 20% meer!”, geeft Hachchi vrolijk toe.

Wat Wassila Hachchi na haar sollicitatieplichtloze eerste kwartaal gaat doen is nog niet bekend.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better