england-147080_1280De Britse regering is in opspraak gekomen, omdat ze niet begrijpt wat Brexit uiteindelijk inhoud. Dat is gebleken uit papieren die in handen zijn gekomen van The Sunday Times. De Britten stemden er voor om uit de EU te stappen, maar laten de onderhandelingen nu afhangen van de verkiezingen in Frankrijk en in Duitsland. “De Britten begrijpen het niet helemaal”, aldus Mark Rutte, “Er uit is er uit. Dat betekent dus: Geen rekening meer houden met de andere landen in de EU. Dat ze hier nu op wachten geeft aan dat ze niet weten wat ze te wachten staat.”

De Britten hebben al aangegeven het uit de EU stappen al te willen uitstellen tot 2019, omdat ze niet zijn voorbereid op de gevolgen van de Brexit. “We weten totaal niet waar we mee bezig zijn”, aldus een woordvoerder van de Britse ambassade in Den Haag, “Nu pas komen mensen er achter wat voor puinhoop het is en gaat worden zonder de EU en willen de meesten opeens toch in de EU blijven. Wij weten het ook niet meer!”

Mochten de Britten uiteindelijk alsnog in de EU blijven heeft Brussel wel geeist dat de Britten de Pond afschaffen. Voor de tussenliggende jaren eist Brussel dat de Pond Peund genoemd gaat worden.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better