top2000De PVV heeft Radio 2 laten weten de uitslag van de Top 2000 van 2016 niet te accepteren en te starten met een eigen Top 2000. De PVV meldt in een verklaring dat het “Ongehoord is dat een band met een zanger die is geboren in Africa, de maatstaf moet zijn van de samenleving.” De PVV heeft aangekondigd met een eigen lijst te komen, waarbij Geert Wilders de uiteindelijke volgorde bepaald. “Wij hebben getracht om een democratische lijst op te zetten, maar Wilders weigerde inspraak en wenste dat wij al onze lijstjes op die wijze invulden zoals hij ons had geïnstrueerd”, aldus Fleur Agema, “Zelf houd ik veel van artiesten als Cat Stevens en One Direction, maar Geert weigerde die artiesten op te nemen omdat Cat Stevens zich heeft bekeerd tot de Islam en ook de zanger van One Direction, Zayn Malik, de Islam aanhangt.”

In tegenstelling tot de Top 2000 van Radio 2 staan artiesten als Queen, The Eagles en Led Zeppelin niet in de top van de lijst, die wordt aangevoerd door Filips van Marnix van Sint-Aldegonde met ‘Het Wilhelmus’. De volledige top 10 is hieronder in te zien.

PVV Top 2000 Allertijden:

1 Filips van Marnix van Sint-Aldegonde – Het Wilhelmus
2 André Hazes – Wij houden van Oranje
3 Johann Wilhelm Wilms – Wien Neêrlands bloed
4 Wim De Bie – Duizend Gulden
5 J. van Helden – Blijf een mijn Vaderland!
6 Frederik Crisoffel – Een is ’t Volk van Nederland
7 Melchert Schuurman Jr. – Zwart-Rood
8 J.P.Heije en M.A. Brandts Buys – Hoû zee, hoû zee, hoû moedig zee
9 Florimond van Duyse – Al die willen te kaap’ren varen
10 Shmuel Levy – Sjalom aleechem

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better