Vanochtend las ik een interview in de krant met Goedele Liekens. Dat is die Belgische sexuoloog die blijkbaar haar eigen land is ontvlucht en nu bij ons onrust komt stoken in het echtelijke bed. Wij doen het allemaal niet goed want volgens madam blijkt uit recent onderzoek dat de helft van onze vrouwen geen orgasme krijgt tijdens “de daad”. Goedele meldt het simpeler: de helft van het vrouwspul komt tijdens de seks niet klaar.

Ik vraag me dan meteen af wat we met deze informatie moeten. Volgens Miep Kraak rust er een taboe op en moet er iets aan worden gedaan om het te doorbreken. We moeten er over leren praten want blijkbaar gebeurt dat tegenwoordig niet. Dan vraag ik mij op mijn beurt weer af dat als niemand er over praat, hoe ze dan aan die informatie komt. Ik denk zelf dat het anders zit.

Goedele haar schatkiske jeukt en dus ontstaat behoefte om hem weer eens te vullen. Dus roep je iets onzinnigs en zorgt ervoor dat het in de krant komt. Dat is fase één. Vervolgens verschijn je één dezer dagen op TV, ik denk bij Umberto, en blaas het veronderstelde probleem nog een keer fors op. Dat is dan fase twee.

Blijft over fase drie. Die komt dan aan het eind van het programma waarin ze waarschijnlijk met een zelfgeschreven boekje komt met instructies hoe je het dan uiteindelijk voor elkaar kan krijgen. Dat boekje kun je dan in de reguliere boekhandel kopen.

Vervolgens wordt het programma onderbroken voor reclame waarin het werkje wordt getoond als een cadeautip voor de komende kerst. Stille nacht, heilige nacht. Kling klokje klingelingeling..

Voor mij is het allemaal zo klaar als het bekende klontje. Ik vraag mij dan ook af wat er überhaupt nog aan taboes te doorbreken valt. We hebben de jaren zestig gehad waar zo’n beetje iedereen het met iedereen deed, emancipatie, Dolle Mina’s, porno op tv, sexspeeltjes op de markt, vijftig tinten grijs op het nachtkastje…

Volgens Goedele beschikt elke vrouw over een knop. En dat is maar goed ook want dan kan elk individu zelf bepalen of ze hem aanzet dan wel uit laat staan. Daar hebben ze deze Belgische BonBon niet voor nodig.

Toch had ze op één onderdeel wel gelijk. De echtparen die al jarenlang samenzijn hebben er minder problemen mee. En dat kan ik me ook wel iets bij voorstellen. Het heeft vast te maken met de fiets waar we het ooit op hebben geleerd. Die wordt niet meer gebruikt en staat romantisch te roesten tegen de boom.

Bart

Brompot september 2017

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better