Danny MakkelieDe KNVB heeft clubs uit de Eredivisie en Jupiler League gewaarschuwd voor een aantal bekende matchfixers, die de afgelopen jaren hebben geprobeerd om wedstrijden op de Nederlandse voetbalvelden te beïnvloeden. Volgens een woordvoerder van de KNVB zouden de beruchte Nederlanders Danny M., Bjorn K. en de Turkse Serdar G. via fluitsignalen communiceren op de voetbalvelden, teneinde het wedstrijdverloop te beïnvloeden.

Volgens een woordvoerder van de KNVB proberen de matchfixers op die manier wedstrijden stil te leggen op belangrijke momenten. Ook heeft de KNVB geconstateerd dat de matchfixers mogelijk samenwerken met mensen die vlak langs de lijn zouden staan. Deze handlangers zouden de matchfixers door middel van vlaggetjes signalen geven, teneinde de genoemde personen de wedstrijden te laten beïnvloeden.

Volgens een woordvoerder van de KNVB, die het onderzoek in handen heeft, is het niet uit te sluiten dat binnenkort meer namen bekend worden gemaakt. Het aantal matchfixers zou daardoor een stuk hoger komen te liggen, waardoor het een van de grootste schandalen uit de sportgeschiedenis zou kunnen zijn. Mogelijk zijn ook enkele personen binnen de KNVB betrokken bij het schandaal.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better