Zojuist is bekend gemaakt dat Nelly Frijda burgemeester van onze hoofdstad wordt. Ondanks sterke tegenstand van onder andere Job Cohen, Wouter Bos, Diederik Samsom en Lodewijk Asher, blijkt Nelly Frijda de gedroomde kandidaat te zijn. Frijda zat in 2010 een jaar in de gemeenteraad voor de nieuwe partij ‘Red Amsterdam’, en heeft zodoende voldoende politieke bagage opgebouwd.

In Amsterdam was men op zoek naar een vaderlijk/moederlijk figuur met een stevig progressieve signatuur en wie kan ontkennen dat ma Flodder aan dit profiel voldoet? Met een grote vertegenwoordiging van GroenLinks en D66 in de gemeenteraad werd eerder gedacht aan Femke Halsema of Alexander Pechtold maar beiden hebben, ondanks herhaalde aanmoediging, niet durven solliciteren! In de wandelgangen kwamen we te weten dat de PvdA zooo jaren nul is dat dat hun kandidaten bij voorbaat kansloos waren.

Foto (c) Jos van Zetten, CC BY 3.0

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better