drugsHet was een publiek geheim binnen het Tourpeloton, maar nu is het hoge woord er uit. Meer dan de helft van de wielrenners in de Tour de France is verslaafd aan Cocaïne. De drug staat al sinds jaar en dag op de lijst van verboden doping-middelen, maar sinds de openbaring van Christopher Froom is het de gewoonste zaak van de wereld om uit te komen voor persoonlijke problemen en aandoeningen.

Sinds dat Froom bekend maakte te leiden aan Astma, en daarvoor legaal medicijnen mocht gebruiken, is het geen taboe meer in de Tour. Prestatieverhogende middelen blijven verboden bij incidenteel gebruik, maar na doktersverklaring is het gebruik van prestatieverhogende middelen gewoon toegestaan.

Een grote opluchting voor zeker 93 renners, die nu eindelijk met een doktersverklaring aan de start mochten verschijnen, zonder zich hiervoor te hoeven schamen. De 93 renners hebben immers al jaren een zware Cocaïne-verslaving, waarvoor ze nu van de ploegarts een verklaring hebben gekregen om op recept Cocaïne te mogen gebruiken. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat binnenkort meerdere renners hun coming out hebben. Gesproken wordt reeds over een tiental renners die op recept EPO toegediend krijgen voor een etappe.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better