Bernard HinaultIn de wielerwereld is geschokt gereageerd op de bekentenis van Bernard Hinault, vanmorgen vroeg. Volgens insiders was met alles rekening gehouden, behalve de bekentenis van de vijfvoudig tourwinnaar. Volgens Erik Breukink, die zelf in de jaren 90 werd verdacht van dopinggebruik, is de openbaring van de Fransman opmerkelijk te noemen. Lance Armstrong, die uit de touranalen werd geschrapt na zijn bekentenissen, spreekt van een groter schandaal dan het zijne en dopingzondaar Michael Bogert spreekt over een van de grootste schandalen uit de geschiedenis.

Bernard Hinault zelf blijft rustig over de bekentenis: ” Het is zoals het is, we kunnen het niet verdraaien.” Mensen om Hinault heen geven aan dat het moeilijk wordt om zijn positie als lid van het ontvangstcommité van de Tour te handhaven. “Wat moeten wielerliefhebbers nu denken van hun voormalige held?”, aldus een insider die anoniem wil blijven. De bekentenis van Hinault zal na de tour worden besproken door de U.C.I. en de A.S.O., de organisatie van de Tour de France. In een verklaring laat de A.S.O. weten voorlopig achter Hinault te blijven staan: “Wij begrijpen dat veel mensen enorm geschrokken en geschockt zijn door de bekentenissen, maar vooralsnog zien wij geen reden Hinault af te vallen. Wij zullen eerst met Bernard in gesprek gaan en proberen te achterhalen waar het fout is gegaan met de voormalige wielrenner. Wij als A.S.O. doen voorlopig afstand van de muzikale liefde voor Justin Bieber, maar accepteren de keuze van Bernard Hinault vooralnog.”

Foto (c) Philippe Clerjon, CC by 2.0

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better