De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt de officiële naam van het Nederlands Elftal per 1 januari volgend jaar te gaan veranderen. Vanaf 1 januari heten onze jongens voortaan ‘Amsterdams Elftal’. De kleur waarin het Amsterdams Elftal gaat spelen blijft Oranje, maar midden op de shirts gaan voortaan 3 grote kruizen gedrukt worden.

Voor de naamsverandering is gekozen om meer duidelijkheid te verschaffen rondom de keuze van de selectie. “Bij het Nederland Elftal kregen we structureel vragen waarom er zoveel spelers met een Amsterdamse achtergrond speelden.”, geeft Ronald Koeman aan, “Omdat we van de KNVB de echte reden niet officieel mogen bevestigen, namelijk dat de KNVB aandelen heeft van Ajax, hebben we gekozen voor een naamsverandering. Voortaan zal er geen twijfel meer bestaan waarom betere spelers worden gepasseerd ten gunste van spelers met een Amsterdams verleden.”

Vanaf 1 januari worden in het Amsterdams Elftal alleen spelers uit Amsterdam of met een Ajax achtergrond geselecteerd. “Die 2 die we nu selecteerden om andere clubs het gevoel te geven dat ze mee mogen doen, hebben vanaf dan gewoon pech.”, aldus Koeman. Indien er te weinig spelers kunnen worden gevonden voor het Amsterdams Elftal, geeft de KNVB aan te kijken naar spelers uit Ajax onder 19. “Die jongens moeten ook een kans krijgen zich te bewijzen toch!?”, volgens Koeman. Om de wedstrijden van het Amsterdams Elftal af te werken is de Johan Cruyff Arena voor de komende 10 jaar structureel afgehuurd door de KNVB, die op dagen dat het Amsterdams Elftal niet hoeft te spelen, het stadion ter beschikking stelt aan Ajax.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better