‘Morgen Bart’, hoorde ik een bekende stem vanachter de kassa. Ik keek op en ontdekte Mies. 

Even ter info: Mies Struk is een bewoonster van onze straat en heeft het vermogen om zonder aansteker een vuurtje aan de gang te krijgen wat dan ook nog door de straat rent. Daarnaast heeft ze een hobby: Ze houdt van de betere roddel en beoefent dit met verve. En “dat” zat dus achter de kassa van de buurtsuper. Iets van een kat en spek. 

‘Goh, Mies, jij hier?’
‘Ja, ze hebben gebrek aan personeel en ik heb gesolliciteerd.’ Ze moest er zelf om lachen. Ik ook.
‘Leuk hè?’, kirde ze.
‘Ja, geweldig.’
‘Maar ik ga eind van de week naar het andere filiaal. Ik krijg hier mijn opleiding.’
Ik maakte voor mijzelf een inschatting. Tot het eind van de week gingen we het thuis wel redden.
‘En wat vindt Tinus ervan?’, informeerde ik.
‘Tinus vindt het prachtig. Dan heeft hij wat meer tijd voor zichzelf.’ Tja, daar kon ik mij wel iets bij voorstellen.
‘Bart, dit is zooooo leuk. Je ziet van alles.’ Ze lanceerde een veelbetekenende knipoog.
‘Ja Mies, en ook echt iets voor jou!’ Ik stuurde de knipoog ongeopend retour. 
Ze boog zich nu iets naar voren. ‘Ik zag net die Corrie uit onze straat, je weet wel, die uit het nachtleven. Ze kwam een pakje condooms afrekenen. Ik denk dat ze bezoek krijgt. Wat vind jij daar nou van? Ik vertelde het net aan Annie van der Heuvel. Die kwam sinaasappels afrekenen en die sprak er schande van.’
‘Ja, hoe durft ze’, zei ik. ‘Dat die Corrie hier bij jou condooms komt afrekenen.’
‘Toch is het handig dat jij hier werkt’, zei ik.
‘Ja hè, zo kan ik een extra centje verdienen.’
‘Ik bedoel voor de boodschappen. Dat je nu meteen je eigen boodschappen kunt doen.’
‘Ja, dat is natuurlijk ook handig.’
‘Trouwens, heeft Tinus je nog gebeld om een pak suiker mee te nemen?’, vroeg ik.
‘Hoezo suiker? Heb je hem gesproken?’
‘Nee dat niet, maar ik meende dat ik hem met een kopje in de hand bij die Corrie van de condooms aan de deur zag staan.’
Bart

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better