‘Weet jij waar de centimeter ligt?’, vroeg ik mijn echtgenote.

‘Naaimandje misschien?’, opperde ze.
‘Ik bedoel de rolmaat. Zo’n zwart ding waar je een ijzeren band uittrekt. Ter verduidelijking: Meestal zijn ze geel met rode cijfers en streepjes.’
‘Ik weet heus wel wat een rolmaat is, hoor!’, riep ze gepikeerd. 
‘Mooi. En weet je ook waar die ligt?’
‘Misschien in je gereedschapskistje? Dat is die plastic box in de garage. Met zo’n zwart deksel en rode clips om hem dicht te maken. Tenminste, zo hoort dat.’
‘Wat bedoel je daar precies mee?’ Ik snapte het niet.
‘Dat zal ik je uitleggen. Bij jouw box hangen de clips vermoedelijk los naar onderen. Omdat het deksel niet goed sluit. Dat komt omdat je er teveel rommel in hebt zitten. Het is namelijk niet erg overzichtelijk ingepakt en daarom ben je steeds van alles kwijt. En dat terwijl je hem juist moest hebben omdat je dan je gereedschap niet meer kwijt zou raken. Er zitten zelfs aparte etages in om de verschillende soorten bij elkaar te houden. Voor van die schroevendraaidingen en voor de hamer. En voor een rolmaat. Heel handig dingetje, die box van jou. En hij kostte maar vierenzeventig euro vijftig.’ 
Ze keek me vanover haar leesbril aan. En dan op de manier waarop vrouwen kijken als ze denken gelijk te hebben.
‘Ben je klaar?’, vroeg ik.
‘Ik wel, jij niet.’
‘Hoezo ik niet?’
‘Jij moet nog even flink zoeken.’
Bart
Copyright Brompot columns en korte verhalen maart 2021

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better