Foto: Stefan Oost, De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord stelt na het verlies van afgelopen donderdag haar doelstellingen bij. Het 1-2 verlies tegen Heerenveen heeft de club doen beseffen dat het kampioenschap in de eredivisie ook dit jaar weer te hoog gegrepen is. De club verloor hiermee haar vierde wedstrijd op rij en staat inmiddels 12 punten achter op koploper Ajax.

Voorzitter Gerard Hoetmer van Feyenoord geeft in een verklaring aan PressZine aan dat Feyenoord zich geen illusies meer wil maken die ze toch niet kunnen waarmaken. “Het is gewoon niet eerlijk naar de fans”, aldus Hoetmer, “Onze achterban is al jaren lang voorgelogen dat we ieder jaar mee willen doen om de titel, maar dat kunnen we gewoonweg niet waarmaken.” De voorzitter doelt hiermee op de slechte resultaten van de laatste jaren. “We willen voortaan gewoon de kaarten open op tafel leggen en moeten daarom ook tegen de supporters de echte doelstellingen. Feyenoord heeft jaren geleden al intern toegegeven de titel ieder jaar aan Ajax of PSV te gunnen en verder te gaan fungeren als opleidingsclub. Het is toch ook mooi om een speler als Wessel Dammers te kunnen laten doorstromen naar SC Cambuur, of  een topper als Wesley Verhoek nu in de Indian Super League bij FC Pune City te zien spelen, waar hij nu speelt met andere wereldtoppers als Saïdou Panandétiguiri en Pratik Shinde. Daar kan ik als voorzitter trots op zijn.”

Over de doelstellingen voor seizoen 2016/2017 is Hoetmer eveneens erg open: “Meedraaien aan de top van het rechter-rijtje lijkt me erg mooi. Als we daardoor spelers als Stef Gronsveld en Renato Tapia zichzelf in de picture kunnen laten spelen, kunnen we hen wellicht een mooie toekomst geven bij een topclub in het buitenland. Voor Tapia hebben zich inmiddels enkele clubs gemeld, waaronder Östers IF uit Zweden en KA Akureyri uit IJsland. Het blijft toch een stap omhoog voor die jongens en daar moeten we als club natuurlijk aan meewerken.” Hoetmer geeft verder aan niet te veel terug te willen kijken naar de resultaten uit het verleden. “Nee, we zijn natuurlijk geen Ajax, en kijken dus niet te veel terug naar de jaren ’70.”, aldus de voorzitter.

Foto: Stefan Oost

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better