pinkpopWoensdag is de perspresentatie van Pinkpop 2016. Hoewel de meeste namen al bekend zijn gemaakt of uitgelekt, blijft het voor Mr. Pinkpop Jan Smeets zelf altijd een grootse happening. “Je moet het zien al een voorfeestje van het festival”, aldus Smeets, “We noemen wat namen die iedereen al wist, aangevuld met enkele namen die niemand kent, en laten twee bandjes allebei 3 nummers spelen. Dat doen we in een zaal die zo ver van Pinkpop af ligt dat iedereen die bands tegen de tijd dat ze in Landgraaf zijn al lang weer vergeten zijn. Zo kunnen we een beetje peilen of we die bands nog moeten boeken of niet. Verder zou ik zelf ook niet weten waarom we die perspresentatie in Amsterdam doen.”

Hoofdacts voor Pinkpop zijn inmiddels bekend gemaakt: De Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney. Ook Doe Maar is per ongeluk uitgelekt. “Ja Doe Maar is jammer. Die verklapten hun optreden op Pinkpop op Instagram, terwijl we tijdens de perspresentatie wilden doen alsof we ze de dag zelf pas hadden kunnen vastleggen.”, legt Smeets uit, “Het is allemaal een opgezet spelletje, al die bands waren al lang bekend, maar we proberen het een beetje spannend te houden en om de paar dagen een paar namen bekend te maken of te lekken, om zo de muziekpers enkele weken vol te domineren. Dat is veel goedkoper dan reclame inkopen.”

Op de vraag of de organisatie al bezig is met 2017 knikt de organisator van Pinkpop bevestigend, “Zoals ik al zie, als je oplette, liggen alle namen van 2016 al lang vast. Sommigen meer dan een jaar al. We weten nu ook al 90% van het programma van 2017”, geeft Smeets toe. “We kunnen nu al melden dat we in 2017 weer een gevarieerd programma hebben. Enkele bandjes waar niemand ooit van heeft gehoord, maar die boeken we omdat ze goedkoop zijn, en familie of bevriend zijn met enkele van onze medewerkers. Verder wordt ons publiek door de jaren heen ouder, net als wijzelf. Daarom begonnen we een paar jaar geleden met The Rolling Stones en nu Paul McCartney. Dat gaan we doorzetten, en we hebben voor 2017 in middels twee van de drie hoofdacts kunnen vast leggen. De zaterdag wordt afgesloten door Charles Aznavour en de zondag zal worden beëindigd door Little Richard. Die laatste is een persoonlijke favoriet die ik al jaren op het festival wilde hebben, maar mijn medeorganisatie telkens te vernieuwend vond.”

Het is nog niet officiëel, aangezien de organiatie zelf de scoop wil geven, vlak voor aanvang van de laatste act op het festival, maar we kunnen al melden dat Pinkpop doorgaat in 2017! En 2018, 2019 en 2020. “Zolang ons publiek niet weigert ouder te worden en de geplande artiesten voor de komende jaren niet te vroeg komen te overlijden, kunnen we verzekerd zijn van een fantastische line-up.”, sluit Smeets af.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better