800px-Voorkant_Grolsch_VesteDeze week liet bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal bij de KNVB Bert van Oostveen harde woorden ontvallen over de problematiek bij FC Twente. Oostveen liet onomstoten en in opvallend harde bewoordingen weten dat de licentie van FC Twente op de tocht staat en de kans dat de club uit Enschede volgend jaar nog betaald voetbal is minder dan 50% is. Mogelijk wordt de club nog dit seizoen uit de competitie genomen. De optie houdt Oostveen voorlopig achter de hand.

“Het is natuurlijk een logische keuze om een club als FC Twente uit de competetitie te nemen”, aldus de directeur betaald voetbal, “maar laten we wel wezen, op dit moment weten we nog niet of daar iemand mee opschiet.” Mochten de Twentenaren uit de competitie genomen worden heeft dat grote consequenties voor de stand aan de top van de Eredivisie. Koploper PSV behaalde tegen FC Twente de volle zes punten, terwijl runner up Ajax twee punten liet liggen. Ajax staat op het moment één punt achter op PSV, maar zou door het uit de competitie nemen van FC Twente een punt voor PSV stomen te staan. “Dat zijn natuurlijk de feiten zo ze er liggen,” geeft Oostveen aan, “en laten we wel wezen, de KNVB wacht gewoon nog even de wedstrijd van Ajax tegen PSV af, alvorens we beslissen of de licentie van FC Twente per direct wordt ingetrokken.”

Open kaart richting FC Twente

Voorzitter van de KNVB Michael van Praag is met een Ajax-verleden duidelijker over de licentie van FC Twente: “Laten we gewoon eerlijk zijn naar Twente en open kaart spelen. Indien Ajax na de topper tegen PSV nog steeds één punt achter de Eindhovenaren staan, is het gewoon meteen over en uit voor Twente. Wij zullen dan overigens uit menselijk oogpunt de spelers van FC Twente wel de kas geven om per direct uit te komen voor een anders club. In het geval van Hakim Ziyech moeten we echter wel de clausule inbouwen dat hij alleen naar Ajax mag overstappen, om competitievervansing te voorkomen. Het hangt dus simpelweg gewoon van PSV af; Als zij in de wedstrijd tegen Ajax niet hun sportieve plicht doen en Ajax laten winnen, is de consequentie dat we per direct een club minder in het betaalde voetbal hebben, hoe spijtig dat ook is.”

Share

Related Post

1 reactie

  1. karel

    Dennis Higler floott PSV – ADO.
    6 PSV-er een gele kaart . Overtreding op Willems diep rood. Alle kleine beslissingen in het voordeel ADO

    Een Ajax scheidsrechter; fluit wedstrijden PSV en geef PSV zoveel mogelijk kaarten en beslissingen tegen.
    Dat verzwakt de ploeg dus Ajax kampioen.

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better