Tijdens de Olympische Spelen in Parijs zal sportvissen voor het eerst op het Olympische programma staan. Bij Koninklijke Sportvisserij Nederland zijn ze extatisch over dit bericht van 25 mei dat op 15 juni via de telex binnen kwam. Federatievoorzitter Wim Bosboom spreekt van een heugelijke dag en erkenning voor de koning der sporten, het vissen. ” De sportvisserij is de oudste sport op aarde, wilde het IOC geloofwaardig blijven dan moest dit wel gebeuren.”, spreekt Bosboom geëmotioneerd.

De sportviswereld had er ondertussen nauwelijks meer op gerekend maar opgeven, dat deden ze nooit en dit doorzettingsvermogen is uiteindelijk beloond. Bosboom vergelijkt het met de karpervisserij. “Je zit langs de slootkant te staren naar een dobber in troebel water. Je weet niet of ze op deze plek wel bijten maar je houdt je vast aan je overtuiging en ervaring. Urenlang zit je bijna bewegingsloos op een enkele teug van je bier en een hijs aan je peuk na. Mens tegen natuur is het, miljoenen jaren van evolutie tegen een carbonfiber hengel van €600, een kilo uitgebalanseerd lokaas van €35 en een dobber van 65 cent.” De ogen van de voorzitter schitteren terwijl hij vertelt. “En dan, dan heb je beet maar dan ben je er nog niet want als je te gretig bent trek je de haak uit de bek en als je te voorzichtig bent, spuwt de vis hem uit. En als je die kanjer eindelijk in je schepnet hebt is dat het mooiste gevoel op aarde, mooier dan je eerste kus of je eerste kind. Ja, mooier dan een orgasme!”

Ook voor Nederland is dit positief nieuws want er zullen volgens Bosboom zeker medailles worden gehaald. Met: “En nu nog de winterspelen” sluit Bosboom het interview af “Vissen, de eerste sport die op de zomer- en winterspelen op het programma staat!” Hij zal het druk krijgen de komende tijd; Als eerste gaat de voorzitter een voorstel schrijven voor de algemene ledenvergadering om een faxmachine aan te schaffen.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better